Bir çok tarif deneyip sonunda en lezzetlisine ulaşınca tarifi yayınlamaya karar verdim.Pastanedeki kandil simitlerinden çok daha güzel, en azından yiyen herkesin yorumu böyleydi :)
Malzemeler:
- 1 Yumurta
- 4 Yemek Kaşığı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 2 Yemek Kaşığı Sirke
- 125 Gram Margarin (oda sıcaklığında)
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
- 1 Çay Kaşığı Mahlep
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Alabildiği Kadar Un
- Üstü için: 1 Yumurta- Çörekotu- Susam
Yapılışı:
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırın, sonra azar azar un ekleyerek yoğurun.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettiğinizde küçük parçalar koparıp şerit haline getirin ve iki ucunu birleştirerek simit şekli verin.
- Yumurtanın sarısı ve beyazını ayrı tabaklara koyun, susam ve çörek otunu da ayrı tabaklara koyun.
- Yaptığınız simitlerin bir kısmını önce yumurta akı sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
- Kalan simitleri önce yumurta sarısı sonra çörek otuna batırın.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk.pişirin.
- Simitler soğumadan tepsiden almaya çalışmayın dağılabilir.
NOT: Kabartma tozunu Dr. Oetker Mahlep aromalı kullandım böylece ayrıca mahlep eklemem gerek kalmadı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder