Enerji bombası kurabiye tarifiyle geldim, yemeye başladığınızda bırakamayacağınız türden ama dikkat edin fazla kaçırmayın :)
İçinde ne var diye soranlara ''yok yok'' diyorum, mutfağa girip enerji veren bütün atıştırmalıkları alıp bir kaba yoğurun o derece karıştırdım.Uras'a gün içinde atıştırabileceği kurabiyeler yapıyorum, zencefilli severdi önceleri, şimdi favorisi yulaflılar!
Sizlere de tavsiyem mutfağınızda bu tip kurabiyeler bulundurun sürekli, çocuklarımız marketlerdeki o içinde neler bulunduğunu bilmediğimiz yiyeceklerle büyümesin.Anne kurabiyesi en güzeli ;)
Burada dikkat etmeniz gereken unsur yulafın tazeliği olmalı, bayat yulaf çok zararlı.Bunu nasıl anlarsınız; yulaf tanelerinin çevresi beyazlamışsa bayattır bu kadar basit.Ayrıca hemen tüketmeyecekseniz küçük paketler almanızı öneririm çabuk bayatlıyor.
Malzemeler:
- 125 Gram Tereyağı
- 1 Su Bardağına Yakın Şeker
- 1,5 Su Bardağı Tam Buğday Unu
- 1,5 Su Bardağı Yulaf
- 1 Su Bardağı Ceviz
- 1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
- 1 Tatlı Kaşığı Keçiboynuzu Tozu
- 1 Çay Kaşığı Zencefil
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikserle krema haline gelinceye dek çırpın.
- Sırasıyla buğday unu ve baharatları ekleyip çırmaya devam edin.
- Sonra yulaf, ceviz, üzümü ekleyip şekil verin.Yada 2 kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- 180 derecede 10-12 dk.pişirin.Fırından çıkardığınızda soğuyana kadar tepside kalsın, sıcakken dağılabilir.
Not:Yumurta eklenen tariflerde bulabilirsiniz ama bence gerek yok, bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.