6 Şubat 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Kereviz



Kerevize aşığım :) dolaptan eksik olmamalı, kıştan dondurucuya dolduruyorum ki yazın da elimin alltında olsun.Zeytinyağlısı ayrı güzel yoğurtlu salatası ayrı güzel...
Bundan 1 yıl öncesine kadar kokusuna tahammül edemezdim ve asla tadına bile bakmazdım.Doğum yaptığım gün öğlen bir restoranda gördüm ve canım çekti hemen 2 porsiyon yedim iştahla :) ve o güne kadar neden yememişim diye çok pişman oldum.Şimdi aradaki farkı kapatmak için neredeyse her gün soframızda yer veriyorum...Kardeşim bana doğumdan önce yediğin yemeği unutamayacaksın demişti hakikaten öyleymiş...

Faydalarınıda unutmamak gerek kısaca bahsedeyim; A,B,C vitaminleri ve birçok mineral içerir.İştah açıcıdır, anne sütünü arttırır, unutkanlığa karşı etkilidir, cilde iyi gelir...


Malzemeler:

  • 2 Adet Kereviz
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Kuru Soğan
  • 1 Limon
  • Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
  • Tuz
  • Süslemek İçin Kereviz Yaprağı yada Dereotu

Yapılışı:

  • Kerevizleri küp küp doğrayın, havuçları ortadan bölüp doğrayın.
  • Soğanı minik doğrayıp zeytinyağında kavurun, üstüne sebzeleri ekleyin karıştırın.
  • Üstlerini geçecek kadar su ekleyin, 15 dk. pişirin.
  • 1 limonun suyunu sıkın yemeğe ekleyin, tuzunuda ilave edin,
  • Son olarak kereviz yapraklarını doğrayıp ekleyin, yemeğin altını kapatın ama ılınana kadar kapağını açmayın.





NOT: Ben şeker eklemiyorum sevmiyorum ama isterseniz 1 küp şeker atabilirsiniz.
Limon suyu yerine portakal suyu kullanabilirsiniz, doğrama şeklini değiştirerek her seferinde farklı sunabilirsiniz.Google amca görselleri yardımcı olacaktır :)
Ama ben bir iki örnek vereyim; yuvarlak bir kerevizin ortasını azıcık oyup bir havucu bu oyuğa yerleştirip 1 cm kalınlığında doğrayıp pişirebilirsiniz.
Kerevizi kase şeklinde yapıp içine garnitür doldurarak pişirebilirsiniz.
Jülyen doğrayabilirsiniz...




fotoğraf alıntıdır.
  

Karnıbahar Köftesi



Karnıbahar köftesi yada mücveri adı ne olursa olsun tadı çook güzel.Karnıbahar sevmeyenlerin bile yiyeceği bir yemek çünkü kesinlikle karnıbahar tadı almıyorsunuz.Tarif aslında bildiğiniz mücver malzemelerinden oluşuyor tek farkı karnıbahar olması ama ben bu halini kabak mücverinden çok daha fazla beğendim...

Malzemeler:

  • Küçük Bir Karnıbahar
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 1 Yumurta
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 5-6 Yemek Kaşığı Un
  • Yarım Bağ Maydanoz (isteyen dereotu da ekleyebilir)
  • Karabiber, Pulbiber, Tuz


Yapılışı:

  • Pirinci ve karnıbaharı ayrı ayrı haşlayın.Haşlanan karnıbaharı rondodan geçirin.
  • Karnıbaharı süzün yada elinizle suyunu sıkın, suyu kalırsa köfteye şekil veremezsiniz.
  • Soğanı ve maydanozu çok küçük doğrayın.
  • Tüm malzemeleri karıştırın.Unu az gelirse ekleyin.
  • Köftelere elinizle şekil verin yada 2 kaşıkla şekil verilebilir.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartın, yoğurtla yada sade servis edin.







5 Şubat 2012 Pazar

Evde Dürüm Keyfi :)


Sağlıklı beslenmeyle kafayı bozmuş durumdayım, mecbur kalmıyorsam dışarıda yemek yemiyoruz ve evde her yemeği yapmaya çalışıyorum.Yakın zamanda ekmek yapmaya bile başlamayı düşünüyorum...Bana hiçbiri zor gelmiyor yeter ki ne yediğimizi bilelim, sağlıklı olsun, organik olsun!
Canımız dürüm istedi çok pratik hazırlandı çünkü etler düdüklüde, biberler dondurucuda hazır, lavaşta hazır pişir sar bitti :)

Malzemeler:



Yapılışı:

  • Etleri tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek düdüklü tencerede pişirin.
  •  Diğer tarafta kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp az yağlı teflon tavada soteleyin.
  • Pişen soğanlara istediğiniz miktarda biber ekleyin (biberler çabuk pişecektir)
  • Etler piştiğinde tavaya aktarın diğer malzemelerle 5 dk. kadar pişirin.
  • Lavaşları tavada ısıtıp etleri arasına koyarak dürümlerinizi hazırlayabilirsiniz.



Not: Sağlıklı yemek dedim ve hazır ürünler kullandım diye düşünebilirsiniz ama İglo'nun tüm ürünlerinin tazeliğine güveniyorum.İhtiyaç durumunda ilk başvurduğum markadır.

Neredeyse evimize giren tüm gıdaları İpek Hanımın Çiftliğinden temin ediyoruz, web sitesinden ulaşıp sizde sipariş verebilirsiniz.