26 Mayıs 2012 Cumartesi

Kıymalı Biber Dolması


Malzemeler:

  • 500 Gr. Biber
  • 200 Gr. Kıyma
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Domates
  • 1 Kuru Soğan
  • 5-6 Diş Sarımsak
  • 1/2 Bağ Maydanoz
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 1'er Tatlı Kaşığı Nane, Karabiber, Pulbiber, Limon Tuzu
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • Tuz

    Yapılışı:

    • Biberlerin üst kısmını keserek çekirdeklerini temizleyin.
    • Pirinci sıcak suda bekletin.Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayın.
    • Maydanoz, soğan ve sarımsağı rondoda çekin.Yada çok minik doğrayın.
    • Limon tuzu hariç tüm malzemeyi karıştırıp biberlerin yarısına kadar doldurun.
    • Tencereye dik şekilde dizdiğiniz biberlerin yarısına kadar su doldurun ve bu suya 1 kaşık salça 1 tatlı kaşığı tuz atın.30 dk. pişsin. Kapatmadan önce suyuna limon tuzu atın.


      Not: Eğer dolmanın suyunu yiyecekseniz 1 diş sarımsak, bir tutam nane ekleyip öyle kapatın.

      25 Mayıs 2012 Cuma

      Header Etkinliği ve Sade Kahve



      Değmesin Yağlı Boya Geleneksel Header Etkinliği sebebiyle her ay 2 kişiye Header hediye ediyor !
      Bu ayın headerlerine katılmak için : Geleneksel Header Etkinliği

      Ayrıca Sade Kahve blogunun yazarı Ece Çakıroğlu'na bloguma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.İyi kalpli, yardımsever insan iyi ki tanımışım seni...

      Tepsi Kebabı


      Merhaba...Daha önce de belirtmiştim Hatay'lıyım ve memleket yemeklerini sıkça yaparım.Fakat değişik tatlara olan merakım ve denemelerimden dolayı bloga pek Hatay yemeği ekleyememişim.Bunun eksikliğini gören arkadaşlarımın uyarısıyla hemen ilk Hatay yemeğimi ekliyorum.Devamının geleceğini de belirtmek isterim, Takipte kalın ;)
      Eşimin en sevdiği yemekler arasında ilk sırada yer alıyor, bu sebeple sık sık yapıyorum tarifi not edin derim.Davet sofralarına çok yakışır hem pratik hem lezzetli.

      Malzemeler:

      • 500 Gram Kıyma
      • 1 Kuru Soğan (Orta Boy)
      • 5 İri Diş Sarımsak
      • 1/2 Bağ Maydanoz
      • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
      • 1'er Tatlı Kaşığı Pulbiber ve Karabiber
      • Tuz

      Üstü için; 2 Domates, 2 Biber, 1 Patates, 1 Tatlı Kaşığı Salça

      Yapılışı:

      • Kıymayı yoğurma kabına alıın, baharat ve tuzunu ekleyin.
      • Soğan, sarımsak ve maydanozu ayıklayıp yıkayın.Rondoda incecik olana dek çekin.
      • Bu karışımı ve salçayı kıymaya ekleyin, 10 dk. yoğurun.
      • Kıymayı fırın tepsisine koyup avuç içinizle bastırarak şekil verin.
      • Sebzeleri dilimleyip üstüne dizin ve 2 bardak su ile salçalı sos hazırlayıp dökün.
      • 180 Derecede ısıtılmış fırında sebzeler kızarana kadar pişirin.

      24 Mayıs 2012 Perşembe

      Portakallı İrmik Helvası


      Öncelikle Regaip Kandiliniz mübarek olsun...
      Genelde kandillerde tuzlu kurabiye yapıp aile ziyaretlerinde yanımızda götürürdük.Bu kez kurabiye yapacak enerjim yoktu.Helva daha pratik geldi hem çokta severim.
      Hamileyken aşerirdim sürekli :) Maalesef çevremde güzel helva yapan kimse olmadığından iş başa düştü öğrendim.Aslında basit görünse de çok kötü yapanları gördüm ben, 1 kaşık bile zar zor yediğim olmuştur.Neticede irmik ve su çok malzeme değil ama yapamayan yapamıyor.Benim vereceğim ölçü tam kıvamında, siz sadece şeker miktarını azaltıp arttırabilirsiniz damak tadınıza göre...
      Ben şerbetini ayrı pişirmiyorum, neden ayrı yapıldığını da anlamıyorum zaten ama yapmak isteyenler şerbeti ayrı pişirip kavrulmuş irmikle karıştırabilir.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

      Malzemeler:

      • 2 Su Bardağı İrmik
      • 1 Su Bardağı Su
      • 1 Su Bardağı Portakal Suyu
      • 1,5 Su Bardağı Şeker
      • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
      • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ

        Yapılışı:

        • Tereyağı ve sıvıyağı tencereye alıp eritin.
        • Yağın üstüne irmiği döküp rengi kahverengiye dönene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
        • Kavrulan irmiğin üstüne önce şekeri ardından suları döküp karıştırın.
        • Suyunu çekince kapatıp servise hazırlayın, ılık iken tüketmenizi öneririm.

        Not: İrmiği Selva Portakal Aromalı kullanabilirsiniz, bu durumda 2 bardak su ekleyiniz.

        Gül Şerbeti



        Pembe sofra hazırladıysak içeceklerde pembe olmalı değil mi :) Yaptım onu da yaptım.Bahçeden gülleri topladım şerbeti hazıladım.Ama benim gibi tek başınıza yapmanızı tavsiye etmem 3-4 kişi birlikte hazırlamalı.Güllerin yapraklarını tek tek ayıkladım, fotoğraftaki gibi 10 gül düşünün.Evet delilikti ama kafaya koymuştum dönüş yoktu...

        Malzemeler:

        • 10 Adet Kokulu Pembe Gül
        • 1 Limon
        • 6 Bardak Su
        • 1,5 Bardak Şeker


        Yapılışı:

        • Su ve şekeri kaynatıp soğutun.
        • Güllerin yapraklarını ayırın ve her yaprağın altındaki beyaz kısmı kesin (acılık verir).
        • Ayıkladığınız yaprakları yıkayın, bu işlemi en az 7-8 kez tekrarlayın.
        • Temiz yaprakları bir kaba alıp üzerine limonu sıkın ve yoğurun, pembe su çıkana kadar yoğurun.
        • Soğuyan şerbeti güllerin üzerine döküp 1 gece bekletin.
        • Sabah bir tülbentle yada ince süzgeçle süzüp gülleri atın, şerbeti buzdolabına alın.
        • Tavsiyem 2 gün sonra tüketmeniz, bekledikçe gül aroması ortaya çıkıyor.

        23 Mayıs 2012 Çarşamba

        Pembe Kurabiye


        Pembe tariflere devam ediyorum.Arkadaşım için sürpriz baby shower partisi hazırladık ve sofradaki yiyecekler dahil herşey pembeydi.Fotoğrafları yarın eklerim vakit bulursam.Herşey çok güzeldi.
        Kız bebek yaşgünü yada baby shower partileri için ideal bir kurabiye, tadı da çok güzeldi.Herkes hazır zannetti, başarılıydı yani :)
        Aslında hepsini çiçek şeklinde yapmaktı niyetim fakat Uras bana sarılıp bir an önce onunla ilgilenmem için ısrarcı bir şekilde ağlayınca yuvarlayıp attım fırına...



        Malzemeler:

        • 1 Paket Margarin
        • 1 Paket Çilekli Puding
        • 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
        • 1 Yumurta Akı
        • 3 Su Bardağı Un


        Yapılışı:

        • Oda sıcaklığındaki margarini yoğurma kabına alın.Şeker ve yumurtayı ekleyin.
        • Toz halindeki puding karışımı ve unu azar azar ekleyerek yoğurun.
        • Ele yapışmayan bir hamur olduğunda şekil verip yağlanmış tepsiye dizin.
        • 180 Derecede 15 dk. pişirin.

        20 Mayıs 2012 Pazar

        Pembe Kuskus Salatası


        Pembe yiyeceklerle bir sofra hazırlamak istiyorum, tatlı kolay ama tuzlu ne yapabilirim diye düşünüyordum.Pancar yada şalgam ile renklendirebileceğim salata yapmak geldi aklıma, mutfağa geçerken yoğurtlu pancar salatası yapmak niyetindeydim.Bir yandan da kuskus pilavı yapıyordum sonra nasıl olduysa bu salata ortaya çıktı :)
        Çok lezzetli ve doyurucu oldu, denemek isteyenler için buyrun tarif;

        Yapılışı:


        • 1 Su bardağı haşlanmış kuskusu bir kaseye alın, üstüne 1 tane kornişon turşuyu minik doğrayın.
        • 1 Çay bardağı pancar turşusunu rendeleyip ekleyin
        • Son olarak yarım çay bardağı pancar turşusunun suyundan dökün karıştırıp servis edin.

        Not: Salata malzemesini çeşitlendirebilirsiniz.Üstüne mısır yakışabilir, içine yeşillik doğranabilir.