7 Mart 2012 Çarşamba

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

 
 
 
Bir kadın hayattır aslında.
Çünkü hayatın içinde olan her sey ancak
kadınlar oldugunda anlam kazanıyor.
Yemek yemek, su içmek bile.
Bir kadının elinden içtiginiz suyla kendi
... kendinize bardagi doldurup
içtiginiz su arasindaki lezzet farkını
anlayabiliyor musunuz?
Anlıyorsanız ne mutlu size. Anlamıyorsanız, ne
yazik ki yasamıyorsunuz.
KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN...

6 Mart 2012 Salı

Poğaça




Kabartma tozu ile de böyle pofidik yumuşacık poğaçalar yapılabiliyormuş.Ben yeni deneyimledim, bugüne kadar hep yaş maya ile yapmıştım.Mayanın poğaçaya yumuşaklık verdiğini düşünürdüm değilmiş :) Yapımı çok basit, 10-15 dakikada hazır! Hamurun mayalanmasını bekleme derdi yok, kabaracak mı kabarmayacak mı endişesi yok.Çok memnun kaldığım tarifleri paylaşıyorum biliyorsunuz, bunu da mutlaka kaydedin derim.Ilık tüketmenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:

  • 2 Adet Yumurta(birinin sarısı üzeri için)
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Çay Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 2 Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Çay Kaşığı Şeker
  • Aldığı Kadar Elenmiş Un
  • İçi için:
  • Beyaz Peynir

Yapılışı:

  • Yumurta,yoğurt ve sıvıyağ çatalla iyice çırpılır. Şeker ve tuzu ekleyerek biraz daha çırpın.
  • İçine elenmiş un, kabartma tozu  katılıp yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı hamur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.iç malzemesini koyup kapatın.
  • Yumurta sarısı ve çörek otu, susam karışımı serperek 180 derecede üstü kızarana dek pişirin.


Not: Bu tarifi 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşasofram' a gönderiyorum.

5 Mart 2012 Pazartesi

Ton Balıklı Penne



Makarna çok,çok sever biri olarak sürekli farklı soslar deniyorum.Bazen sebzeli, bazen kremalı, kıymalı tavuklu derken ton balıklı da yaptım ve çok beğendim.Balık sevmeyen çocuklarınıza çaktırmadan yedirebilirsiniz...Blogumda sık sık makarna tarifleri yayınlayacağım makarna severler bu tarafa :)

Malzemeler:

  • Yarım Paket Penne Makarna
  • 1 Kutu Ton Balığı
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Pulbiber
  • Tuz, Yağ
Tarifi:

  • Önce makarnayı haşlayın.Ben 10 dk haşlıyorum biraz diri seviyorum.
  • Tencereye yağı koyun salçayı ekleyerek 2 dk. kavurun, sarımsağı ezip ekleyerek karıştırın.
  • Ton balığı ve baharatlarıda ekleyerek yarım çay bardağı su ile 5 dk. pişirin.
  • Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sosun üzerine ekleyip karıştırın.
  • Servis ederken biraz parmesan ekleyebilirsiniz.



Not: Makarnayı haşlarken suyuna tuz ve yağ ekleyin.Yağ makarnaların birbirine yapışmasını engeller.