7 Haziran 2012 Perşembe

Çilek Reçeli


Malzemeler:

  • 1 Kg. Çilek
  • 750 Gr. Toz Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu



Yapılışı:

  • Çileklerin yapraklarını kesip ayıklayın ve büyük olanları doğrayın.
  • Doğranan çilekleri 4-5 kez yıkayın, tencereye alın.
  • Üstüne şekerin tamamını döküp 4 saat bekletin.Süre sonunda 20 dk. kaynatın limon suyunu ekleyip 5 dk. sonra kapatın.
  • Soğuduktan sonra kavanozlara koyunuz.


Not: Ne kadar sulu kıvamda reçel istiyorsanız o kadar uzun süre şekerde bekletin.
Koyu kıvamlı olması için hiç bekletmeden şeker ekleyip kaynatabilirsiniz.

5 Haziran 2012 Salı

Kızartma Salatası


Merhabalar...Bir kaç gündür yoğundum tarif yazamadım ama biriktirdim ;) Şimdi sırayla güzel yaz yemekleri tarifleri vereceğim.Bu salata annemin spesiyali, tadına bakan bir daha vazgeçemiyor.Mutlaka denemelisiniz ama kızartmanın yağını az tutayım, yada peçeteyle yağını kurutayım demeyin lütfen, bu kızartma yemeği ya hakkını verip yeyin yada hiç yemeyin :)
Neden böyle anlatıyorum bir yakınıma öğretmiştim yanında yaptım gördü sonra o tek başına yapmıştı hem az yağda kızartmış hem peçeteyle almış yağını kuru kıtır kıtır sebzeler vardı yiyemedim açıkçası, güzel kızartıp bol soslamak gerekiyor malzemeden çalmak yok :)

Malzemeler:

  • 2 Kabak
  • 2 Patlıcan
  • 2 Patates
  • 4 Sivri Biber
  • 4 Domates
  • 1 İri Kuru Soğan
  • 1/2 Bağ Maydanoz
  • 1,5 Limonun Suyu
  • 4 Diş SarımsakTuz

Yapılışı:

  • Sebzeleri soyun yıkayıp kurulayın.
  • Domates hariç hepsini iri küpler halinde doğrayıp ayrı ayrı kızartın.
  • Hepsini büyük bir servis tabağına alın.
  • Domatesleri halka şeklinde doğrayıp kızartın, tabağı süsleyin.
  • Sos için maydanozları ince doğrayın, üstüne limonu sıkın.Sarımsakları tuzla ezip ekleyin.
  • Son olarak sosu tabağın her tarafına gezdirin.