7 Haziran 2012 Perşembe

Çilek Reçeli


Malzemeler:

  • 1 Kg. Çilek
  • 750 Gr. Toz Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu



Yapılışı:

  • Çileklerin yapraklarını kesip ayıklayın ve büyük olanları doğrayın.
  • Doğranan çilekleri 4-5 kez yıkayın, tencereye alın.
  • Üstüne şekerin tamamını döküp 4 saat bekletin.Süre sonunda 20 dk. kaynatın limon suyunu ekleyip 5 dk. sonra kapatın.
  • Soğuduktan sonra kavanozlara koyunuz.


Not: Ne kadar sulu kıvamda reçel istiyorsanız o kadar uzun süre şekerde bekletin.
Koyu kıvamlı olması için hiç bekletmeden şeker ekleyip kaynatabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder