24 Aralık 2012 Pazartesi

Zencefilli Kurabiye



Uzun bir aradan sonra tekrar bloguma dönebildim...7 aylık hamileyim ve ilk 5 ayı mide bulantılarıyla geçti, değil bloga tarif yazmak yemekle ilgili bütün konulardan kaçınıyordum.Şimdi artık iyiyim yavaş yavaş yemek yapmaya başladım fırsat buldukça yazabileceğim ;)
Yaklaşan yılbaşını evde geçirecekler için tarifler yayınlamayı düşünüyorum.Zencefilli kurabiye yılbaşı sofralarının olmazsa olmazıdır bence...Ben bu kez oğlum kolay yesin diye yuvarlak yaptım ama siz kalıbınız var ise yılbaşı konseptine uygun şekillerle yapabilirsiniz.Lezzeti kadar sunumu da önemli çünkü...Lezzeti demişken bizim bayıla bayıla yediğimiz, her zaman mutfağımda olmasını istediğim bir kurabiye ;)
Malzemeler:

  • 2,5 Su Bardağı Tam Buğday Unu
  • 1 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Esmer Şeker
  • 1 Kahve Fincanı Keçi Boynuzu Pekmezi
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 1 Yemek Kaşığı Nişasta
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Çay Bardağı Sıvıyağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
Yapılışı:


  • Tereyağı ve şekeri mikserle homojen bir kıvama gelene kadar çırpın.
  • Un hariç tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edin.
  • En son unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlayın kulak hamuru kıvamına gelene dek un ekleyin.
  • Şekil verecek kıvama geldiğinde ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce top haline getirin sonra yassılaştırarak yağlanmış tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 8-10 dakika pişirin.Soğuduktan sonra tepsiden çıkarın.


  • Un miktarı ayarlamak markasına göre değişebildiğinden hepsini bir defada dökmeyip azar azar ekleyiniz.
  • Ayrıca normal şeker, herhangi bir pekmez ve beyaz un da kullanabilirsiniz.
  • Daha kıtır, çaya banmalık bir kurabiye olsun isterseniz nişasta eklemeyin.