28 Ocak 2012 Cumartesi

Zeytin Piyazı


Hafta sonu kahvaltıları için hazırlaması kolay ve lezzetli bir alternatif...Benim gibi kuru domatesi seviyorsanız mutlaka denemelisiniz...


Malzemeler:

  • 1 Kase Yeşil Zeytin
  • 7-8 Kuru Domates
  • 1/4 Bağ Maydanoz
  • Yarım Limon Suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  • Zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayın.
  • Kuru domatesleri 10 dk. sıcak suda bekletin.
  • Zeytin, maydanoz ve yumuşamış domatesleri doğrayıp karıştırın.
  • Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üstüne dökün.



NOT: İsteğe bağlı ceviz eklenebilir.

27 Ocak 2012 Cuma

Milföylü Örgü Börek


Milföy dar zamanda kurtarıcımdır ama bu örgü böreği yapmak biraz vakit alıyor.1 Paket milföyü yaklaşık 40 dakikada hazırladım ve yapılış aşamalarını sizler için fotoğrafladım.Ben iç harcını bu kez sosisli hazırladım ama peynirli, patatesli yada dilediğiniz herhangi bir harçla yapabilirsiniz.


Malzemeler:

  • 1 Paket Milföy
  • Yarım Kg. Sosis
  • Sıvıyağ

Yapılışı:

  • Sosisleri ortadan ikiye bölüp ince ince doğrayın
  • Oda sıcaklığındaki milföyleri fotoğraftaki gibi kesin, sosisleri içlerine doldurun ve şekil verin.







  • Tepsiyi yağlayıp börekleri dizin.180 dereceli fırında 15-20 dk. pişirin.
  • Üstlerine çörek otu veya susam ekleyebilirsiniz.



25 Ocak 2012 Çarşamba

Kısır (Sarmaiçi)



Annemin meşhuur kısırı :) yada Hatay diliyle sarmaiçi diyebiliriz...
Yiyen herkes tarafından çok beğenilen, tarifi istenen o meşhur kısır tarifini annemden aldım.Herkesin mutlaka bir kısır tarifi vardır kimileri domatesli, kimleri cevizli, kimi limonlu kimi nar ekşili...Bizim tarifimizde bu, birde böyle deneyin...Ama ben hala annem kadar güzel yapamıyorum, kıyaslanamaz bile :)



Malzemeler:

  • 2 Su Bardağı İnce Bulgur
  • Yarım Bağ Maydanoz
  • 5 Adet Taze Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • Yarım Su Bardağı Nar Ekşisi
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • Tuz, Karabiber


Yapılışı:

  • Bulguru 2 bardak sıcak su ile ıslatın, ağzı kapalı olarak yumuşaması için bekletin.
  • Maydanoz ve taze soğanı ayıklayıp ince ince doğrayın.
  • Yumuşayan bulgura baharatlar ve salçalar eklenerek yoğurulur, yenebilecek kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Yeşilliklerle karıştırın, son olarak zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyin.