25 Ocak 2012 Çarşamba

Kısır (Sarmaiçi)



Annemin meşhuur kısırı :) yada Hatay diliyle sarmaiçi diyebiliriz...
Yiyen herkes tarafından çok beğenilen, tarifi istenen o meşhur kısır tarifini annemden aldım.Herkesin mutlaka bir kısır tarifi vardır kimileri domatesli, kimleri cevizli, kimi limonlu kimi nar ekşili...Bizim tarifimizde bu, birde böyle deneyin...Ama ben hala annem kadar güzel yapamıyorum, kıyaslanamaz bile :)



Malzemeler:

  • 2 Su Bardağı İnce Bulgur
  • Yarım Bağ Maydanoz
  • 5 Adet Taze Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Su Bardağı Zeytinyağı
  • Yarım Su Bardağı Nar Ekşisi
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • Tuz, Karabiber


Yapılışı:

  • Bulguru 2 bardak sıcak su ile ıslatın, ağzı kapalı olarak yumuşaması için bekletin.
  • Maydanoz ve taze soğanı ayıklayıp ince ince doğrayın.
  • Yumuşayan bulgura baharatlar ve salçalar eklenerek yoğurulur, yenebilecek kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Yeşilliklerle karıştırın, son olarak zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder