7 Nisan 2012 Cumartesi

Kakaolu Islak Kek


İlk ıslak kek denemem, oğlumun yediği ilk kek...Tarifi nereden buldum hatırlamıyorum ama gerçekten başarılı, hem güzel kabardı hem lezzetli...Miktarı fazla olunca bir çok kişiye tattırma imkanım oldu ve herkes tam puan verdi :)
Bu kekin en güzel yanı sosunda çiğ yumurta olmaması, diğer ıslak keklerde kek hamurundan bir bardak ayrılıp sos olarak kullanılıyordu.

Malzemeler:

  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 50 gram Kakao (1 paket)
  • 1 Kabartma Tozu
  • 1 Vanilya

Sosu:

  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 Bardak Süt
  • 1/2 Bardak Sıvıyağ
  • 1/2 Bardak Şeker

Yapılışı:

  • Oda ısısındaki yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın.
  • Sıvıyağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.
  • Unu kuru malzemelerle eleyip karışıma ilave edin ve karışana kadar çırpın.
  • Isıtılmış 165C fırında kabarıp içi pişene kadar pişirin.
  • Sos malzemelerini orta boy bir tencerede karıştırıp şeker eriyene kadar ocakta ısıtın.
  • Fırında çıkan keke 3-4 dakika sonra döküp soğuduktan sonra hindistan cevizi ve arzuya göre fıstıkla süsleyip servis yapın.

    Not: Eğer çok ıslak bir kek isterseniz sos malzemelerini 2 katına çıkarın.
    Bu ölçüyle yuvarlak büyük boy borcamla pişirmenizi tavsiye ederim.

    Brokoli Çorbası


    Brokoli mevsimi bitmeden mutlaka yapılması gereken bir çorba...Ben ilk kez yaptım ve çok beğenerek yedik.Hatta Uras hastaydı ve 3 gün bir şey yememişti, bu çorbadan koca bir kase içti çok beğenmiş olacak :) Sık yapılacaklar listesine alındı bizim evde...Hem sağlıklı hemde çok lezzetli...

    Malzemeler:

    • Yarım kg Brokoli
    • 2 Su Bardağı Süt
    • 4 Diş Sarımsak
    • 2 Yemek Kaşığı Un
    • Tuz, Karabiber
    • Sıvıyağ

    Yapılışı:

    • Brokoliyi yıkayıp sirkeli suda 10 dk. bekletin.Sonra haşlayın.
    • Yumuşadığında süzelim ama haşlama suyunu dökmeyin.
    • Bir tencereye sıvıyağı koyup ezilmiş sarımsakları kavurun.
    • Unu da ekleyip kavurun, sütü azar azar dökerek karıştırın.
    • Haşlama suyundan 2 bardak ekleyerek bir taşım kaynatın.
    • Brokolileri ekleyip blendırla ezin, son olarak bolca karabiber ekleyip kapatın.


    Not: Bu çorbaya haşlama suyu yerine et suyu ekleyenlerde var, et suyu tablet ekleyende var.Ağır olacağını düşünerek ben kullanmadım.

    Bolonez Soslu Makarna


    Yaş günü menüsündeki tariflere öncelik vereceğimi söylesemde biriken diğer tarifleri de araya sıkıştırmaya karar verdim :) Bolonez sosu hala denemeyen varmıdır bilemiyorum ama mutlaka denenmeli! Gece yarısı yaptım ve hemen sizlere de ulaştırıyorum...

    Malzemeler:

    • Yarım Paket Makarna
    • 200 gram Kıyma
    • 2 Yemek Kaşığı Salça
    • 1 Orta Boy Domates
    • 1 Diş Sarımsak (iri)
    • 1'er Tatlı Kaşığı Karabiber ve Pulbiber
    • Tuz, Sıvıyağ

    Yapılışı:

    • Makarnayı istediğiniz yumuşaklıkta haşlayıp süzün.
    • Sıvıyağı tencereye alın içine sarımsağı doğrayıp 1 dk. kavurun kıymayı ekleyerek pişirin.
    • Domatesi soyup minik doğrayarak ekleyin suyunu çekince salçayı ve baharatları ekleyin.
    • Yarım su bardağı su ekleyerek bir taşım kaynatın ve makarnayı döküp karıştırın.

    Kuru Patlıcan Dolması


    Biz dolma yaparken çok yapıyoruz ölçülerimi öyle vereceğim, siz kendinize göre azaltabilirsiniz.Bu ölçülerle 1 bağ(50 adet) patlıcan dolduruluyor.
    Kuru dolmaya lezzet katmak için kuyruk yağı eklemenizi öneririm, kıyma miktarını azaltarak yarı yarıya ekleyin.Tadına doyamayacaksınız ;)

    Malzemeler:

    • 500 gram Pirinç
    • 200 gram Kıyma
    • Yarım Bağ Maydanoz
    • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    • 1 Orta Boy Kuru Soğan
    • 6-7 Diş Sarımsak
    • Birer Tatlı Kaşığı Kuru Nane, Pulbiber, Karabiber
    • Yağ, Tuz

    Yapılışı:

    • Patlıcanları yıkayıp haşlayın, çok yumuşak olmamalı daha sonra da pişecek.
    • Soğanı ve sarımsağı minik doğrayın.
    • Pirinci yıkayıp tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.Tuzunu ayarlayın, yağı da bol olmalı.
    • Dolmaları 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup tencereye dizin.
    • Patlıcanların 1 parmak üstüne çıkacak kadar su, 1 kaşık salça, tuz ekleyin.
    • Üstüne bir tabak(ısıya dayanıklı) kapatarak pişirin.
    • Pişmesine 10 dk. kala 2 diş sarımsak(ezilmiş), 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 çay kaşığı kuru nane ekleyin.
    • Piştikten sonra 5-10 dk. dinlendirerek servis edin.

    4 Nisan 2012 Çarşamba

    Uras'ın Yaş Günü Menüsü




    Herkese merhaba...Sonunda bi tanecik oğlumun yaş günü partisini yaptık.Çok yoruldum ama değdi, herşeyden bende gelen konuklarımızda oldukça memnunduk.Masanın genel görüntüsü ile fotoğraflara başladım...Şimdi önce fotoğraflar ardından her gün bir tarif vererek, parti menümüzü paylaşacağım...Fotoğraflara tıklayarak bakınız ;)




    Çocuklar için böyle renkli şekerlemeler hazırladım hem onlar çok sevdi, hem masaya renk kattılar...




    ISPANAKLI YAŞ PASTA




    PATATESLİ KOL BÖREĞİ


    HAVUÇ TOPLARI


    PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ


    BONİBONLU KURABİYE


     KISIR


    SANDVİÇ POĞAÇA


    KURU PATLICAN DOLMASI


    DAMLA ÇİKOLATALI CUP CAKE


    ISPANAKLI KOL BÖREĞİ


    TIRTIL KURABİYE


    TRUFF VE TARTÖLET


    AYICIK KURABİYE


    Kakaolu yaş pastamız, şeker hamurlu tercih etmedim.Hem lezzetsiz hem sağlıksız buluyorum.Elbette şeker hamurlu pastalar çok şık ama ben sevemedim...


    Veee son olarak meleğimin fotoğrafları :)