18 Ocak 2012 Çarşamba

Gül Tatlısı



Uzun zamandır yapmak istediğim bir tatlıydı, annemin daveti vesilesiyle yapmış oldum.Açıkçası zahmetli olacağını düşünüp erteliyordum ama hiçte öyle değilmiş hamuru yoğurup şekil vermem 20 dakikamı aldı :)
Mutlaka denemelisiniz demeyeceğim çünkü bolca yağ, şeker, beyaz un içeriyor.Benim gibi görüpte illa denemek isteyenler varsa çok beğenerek yediğimi söyleyebilirim ;)

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • Yarım Paket Margarin ( oda sıcaklığında)
  • 1 Yumurta
  • Yarım Su Bardağı Yoğurt
  • Yarım Paket Kabartma Tozu
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Paket Vanilya
  • Aldığı Kadar Un
  • Yarım Çay Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası

Şerbeti:

  • 3 Su Bardağı Su
  • 2,5 Su Bardağı Şeker
  • 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

Yapılışı:

  • Şerbet için su ve şekeri 15 dk. kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp kapatın.
  • Yoğurt, yağ,yumurta, margarini karıştırın, daha sonra irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin.
  • Kulak memesi yumuşaklığında olmalı hamur, bu kıvama gelene kadar un ekleyip yoğurun.
  • Hamuru ikiye bölün, bir kısmına gıda boyası ekleyip yoğurun.
  • Hazırlanan hamuru merdane ile 3-4 cm.kalınlığında açın ve çay bardağı ile daireler kesin.
  • 5  Adet Daireyi şekildeki gibi üst üste gelecek şekilde dizin.



  • En alttakinden başlayarak rulo halinde sarın ve ortadan kesin.
  • Kestiğiniz kısım altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
  • 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin (15-20 dakika)
  • Tatlı sıcak iken ılık şerbeti üzerine dökün, arada bir ters düz ederek şerbeti çekmesi sağlayın.

Not: Dilerseniz pişirmeden önce güllerin ortasına fındık yada badem ekleyebilirsiniz...



15 Ocak 2012 Pazar

Tavuk Yahni



Bizim evde grip çorbası deniyor :) Tavuk ve bol soğan eşliğinde sıcacık çorba, bu soğuk havada iyi gider.Üşenmeyin hemen yapın evdeki herkes 2. tabağı isteyecek ;)

Malzemeler:

  • 3 Tavuk But yada 1 Göğüs Eti
  • 3 İri soğan
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • Pulbiber, Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Salça

Yapılışı:

  • Tavukları bir tencereye koyun üstünü geçecek kadar su ve yeterli tuzu ekleyerek haşlayın.
  • Haşlanmış tavukları tencereden alıp didikleyin.Bekletin.
  • Tenceredeki suyun içine soğanları yarım ay şeklinde doğrayın biraz piştikten sonra nohut,salça  ve tavuk etlerini ekleyin.15 dk kadar bu şekilde pişmeye devam etsin.
  • Son olarak pulbiber yada kara biberle tatlandırın, dilerseniz içine 1-2 diş sarımsakta ekleyebilirsiniz...