28 Şubat 2012 Salı

Tavuklu Şehriye Salatası


   Uras'ın yaş günü yaklaştı ve menü oluşturmak için arşivimi gözden geçirirken rastladım bu fotoğrafa, sizlerle de paylaşmak istedim.Çocukların sevdiği bir salata, sağlıklı olması beni ayrıca cezbediyor...
Bir çok kişi bilir bu tarifi farklı malzemeler kullananlarda var ama bilmeyenlere de ulaşsın.Genelde gün, yaş günü gibi toplantılarda yapılıyor ama bence tek başına öğle yemeği yada bir çorba eşliğinde akşam yemeği de olabilir...

Malzemeler:

  • 1 Tavuk Göğsü
  • 1 Bardak Şehriye
  • 2 Kapya Biber
  • Yarım Su Bardağı Mısır
  • 1 Kase Kornişon Turşu
  • Yarım Bağ Dereotu
  • Limon-Tuz-Zeytinyağı


Yapılışı:

  • Tavuk ve şehriyeyi ayrı ayrı haşlayın.Tavukları didikleyin.
  • Kırmızı biberleri közleyip kabuğunu soyun, ortadan bölüp doğrayın.
  • Turşu ve dereotunu doğrayın.Tüm salata malzemelerini büyük bir kaseye alın.
  • Limon, tuz, zeytinyağını karıştırıp salataya dökün.