24 Haziran 2012 Pazar

Sarımsak ve Tereyağ Soslu Ekmek


Fırında ekmek denemelerimin en başarılısı :) Hem çok pratik, hemde çok lezzetli olunca tarifi hemen paylaşayım dedim.Bakmayın öyle sarımsaklı dediğime sarımsak tadı çok almıyorsunuz.Bu ekmekler Amerika'da ünlü bir İtalyan restoranında (oliver garden) servis ediliyormuş.Ünlü olmasına şaşırmamak gerek gerçekten çok lezzetli...

Malzemeler:

  • 4+ 1/4 Su Bardağı Un (550 Gr.)
  • 1,5 Su Bardağı Ilık Su (360 ml.)
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı (eritilmiş)
  • 2 Yemek Kaşığı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • İnstant Maya (yarım paketten biraz fazla, 7 Gr.)

Sosu İçin:

  • 1 Diş Sarımsak
  • 1/2 Su Bardağı Tereyağı
  • 1 Çay Kaşığı Tuz



Yapılışı:

  • Ilık suyun içine maya ve şekeri döküp karıştırın, maya köpürene dek bekleyin.
  • Una tuz ve eritilmiş tereyağını ekleyerek mayalı karışıma dökün.
  • Hamuru çok olmamak koşuluyla yoğurun.Şekil verecek kıvama geldiğinde 8 parçaya ayırın.
  • Parçalara yuvarlak yada hafif baget şekli vererek fırın tepsisine dizin.
  • Ilık fırında en az 30 dk. bekletin (kabaracak) sonra 200 dereceye getirip pişirmeye başlayın.
  • Sos için tereyağını eritin için eezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Ekmekleri ilk 6-7 dk. sonra çıkarıp bu sosu sürün tekrar fırınlayın.
  • Üzeri kızaran ekmekleri fırından çıkarıp yine sos sürün, ılınmasını bekleyin ve keyfini çıkarın ;)