31 Ocak 2013 Perşembe

Havuçlu Karnıbahar Çorbası







Kış aylarının vazgeçilmezi çorbalarımıza yeni bir tarif daha ekledim.Şu an tam hatırlayamadığım bir blogda görüp not almıştım bugün deneyebildim ve çok beğendim.Hemen koca bir kase içip tarifi yayınlamaya oturdum.Oğlumun da beğeneceği kesin çünkü sebze çorbalarını çok seviyor.
Kış sebzelerini bu yöntemle karıştırıp karıştırıp çorbalar yaratabilirsiniz.

Malzemeler:


  • 1 Büyük Havuç
  • 1/2 Karnıbahar
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 4 Su Bardağı Su
  • 1 Tepeleme Yemek Kaşığı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • Tuz, Nane


Yapılışı:


  • Karnıbahar ve havucu rendeleyip 4 su bardağı su ile haşlayın.
  • Sebzeler haşlandıktan sonra bir tavada yağ ve unu kavurun.
  • Un kavrulduğunda sütü azar azar ekleyerek hızla karıştırın topaklanmamalı.
  • Bu karışım hazır olduğunda sebze suyundan bir kepçe ilave ederek karıştırın.
  • Sonra hepsini tencereye boşaltın kaynamaya devam etsin, bu sırada ezilmiş sarımsak tuz ve naneyi ekleyin.5 dk. sonra kapatın.




29 Ocak 2013 Salı

Taze Meyveli Muffin






Bu muhteşem kek oğlumun sabah uyanıp kek diye ısrar etmesiyle ortaya çıktı, ondan biraz bundan biraz derken tadına doyamadığımız keklerimiz oldu.Hemen ekleyeyim desemde aradan yine 1 hafta geçti...

Malzemeler:


  • 1 Muz
  • 1 Portakal
  • 1 İri Havuç
  • 2 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker1/2 Su Bardağı Sıvıyağ (zeytinyağı kullandım)
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Kabartma Tozu
  • 1 Vanilya
  • 2,5-3 Su Bardağı Kadar Un



Yapılışı:


  • Muzu ezin, havucu rendeleyin.Portakalın suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin.
  • Yumurta ve şeker krema haline gelene dek mikserle çırpın.
  • Un hariç tüm malzemeyi karıştırıp çırpmaya devam edin.
  • Unu azar azar ekleyerek kıvamına bakın (tahin kıvamında olmalı).
  • İster kek kalıbında isterseniz mufin kalıplarına yarıya kadar doldurarak pişirin.
  • 180 derecede üstü kızardıktan sonra kürdanla kontrol ederek pişirmeye devam edin.