Merhaba, basit ama şahane bir tatlı...Aynı zamanda benim kurtarıcımdır ;) Çocuklardan dolayı ancak beni oyalamayan pratik tarifleri uygulayabiliyorum. Bu aralar neredeyse her misafire yapıyorum, lezzeti on numara beş yıldız ;) Birazda süsleyince iltifatları topluyor.
Fakat şu anda cep telefonuyla çekilmiş bu fotoğrafla yetineceğim daha şık sunumlu fotoğrafları çekemedim bir türlü...
Malzemeler:
- 3 Su Bardağı Süt
- 7 Kaşık İrmik
- 7 Kaşık Şeker
- 1 Poşet Krem Şanti
- Hindistan Cevizi
Yapılışı:
- Süt,şeker ve irmiği bir tencerede karıştırarak pişirin.
- Yoğunlaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde kapatıp toz şantiyi dökün ve ılıyana kadar çırpın.
- Soğuk su ile çalkalanmış küçük bir borcama dökün ve ağzı kapalı olarak buzdolabında en az yarım gün bekletin.
- Katılaşan muhallebiden 1 kaşık alarak elinizde yuvarlayın ve hindistan cevizine bulayın.
Not:Toplar elinize yapışabilir arada bir elinizi ıslatın.
Renkli muffin kağıtlarında sunabilirsiniz.
Ayrıca ortalarına birer fındık koyulabilir, bir arkadaşım renkli pasta süsüne bulamıştı o da çok şıktı ;)