Uzun zamandır yapmak istediğim bir tatlıydı, annemin daveti vesilesiyle yapmış oldum.Açıkçası zahmetli olacağını düşünüp erteliyordum ama hiçte öyle değilmiş hamuru yoğurup şekil vermem 20 dakikamı aldı :)
Mutlaka denemelisiniz demeyeceğim çünkü bolca yağ, şeker, beyaz un içeriyor.Benim gibi görüpte illa denemek isteyenler varsa çok beğenerek yediğimi söyleyebilirim ;)
Malzemeler:
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- Yarım Paket Margarin ( oda sıcaklığında)
- 1 Yumurta
- Yarım Su Bardağı Yoğurt
- Yarım Paket Kabartma Tozu
- 1 Su Bardağı İrmik
- 1 Paket Vanilya
- Aldığı Kadar Un
- Yarım Çay Kaşığı Kırmızı Gıda Boyası
Şerbeti:
- 3 Su Bardağı Su
- 2,5 Su Bardağı Şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı:
- Şerbet için su ve şekeri 15 dk. kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dk. daha kaynatıp kapatın.
- Yoğurt, yağ,yumurta, margarini karıştırın, daha sonra irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyin.
- Kulak memesi yumuşaklığında olmalı hamur, bu kıvama gelene kadar un ekleyip yoğurun.
- Hamuru ikiye bölün, bir kısmına gıda boyası ekleyip yoğurun.
- Hazırlanan hamuru merdane ile 3-4 cm.kalınlığında açın ve çay bardağı ile daireler kesin.
- 5 Adet Daireyi şekildeki gibi üst üste gelecek şekilde dizin.
- En alttakinden başlayarak rulo halinde sarın ve ortadan kesin.
- Kestiğiniz kısım altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
- 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin (15-20 dakika)
- Tatlı sıcak iken ılık şerbeti üzerine dökün, arada bir ters düz ederek şerbeti çekmesi sağlayın.
Not: Dilerseniz pişirmeden önce güllerin ortasına fındık yada badem ekleyebilirsiniz...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder