Biz dolma yaparken çok yapıyoruz ölçülerimi öyle vereceğim, siz kendinize göre azaltabilirsiniz.Bu ölçülerle 1 bağ(50 adet) patlıcan dolduruluyor.
Kuru dolmaya lezzet katmak için kuyruk yağı eklemenizi öneririm, kıyma miktarını azaltarak yarı yarıya ekleyin.Tadına doyamayacaksınız ;)
Malzemeler:
- 500 gram Pirinç
- 200 gram Kıyma
- Yarım Bağ Maydanoz
- 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Orta Boy Kuru Soğan
- 6-7 Diş Sarımsak
- Birer Tatlı Kaşığı Kuru Nane, Pulbiber, Karabiber
- Yağ, Tuz
Yapılışı:
- Patlıcanları yıkayıp haşlayın, çok yumuşak olmamalı daha sonra da pişecek.
- Soğanı ve sarımsağı minik doğrayın.
- Pirinci yıkayıp tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.Tuzunu ayarlayın, yağı da bol olmalı.
- Dolmaları 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurup tencereye dizin.
- Patlıcanların 1 parmak üstüne çıkacak kadar su, 1 kaşık salça, tuz ekleyin.
- Üstüne bir tabak(ısıya dayanıklı) kapatarak pişirin.
- Pişmesine 10 dk. kala 2 diş sarımsak(ezilmiş), 1 çay kaşığı limon tuzu, 1 çay kaşığı kuru nane ekleyin.
- Piştikten sonra 5-10 dk. dinlendirerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder