Kabartma tozu ile de böyle pofidik yumuşacık poğaçalar yapılabiliyormuş.Ben yeni deneyimledim, bugüne kadar hep yaş maya ile yapmıştım.Mayanın poğaçaya yumuşaklık verdiğini düşünürdüm değilmiş :) Yapımı çok basit, 10-15 dakikada hazır! Hamurun mayalanmasını bekleme derdi yok, kabaracak mı kabarmayacak mı endişesi yok.Çok memnun kaldığım tarifleri paylaşıyorum biliyorsunuz, bunu da mutlaka kaydedin derim.Ilık tüketmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
- 2 Adet Yumurta(birinin sarısı üzeri için)
- 1 Çay Bardağı Sıvıyağ
- 1 Çay Bardağı Yoğurt
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Çay Kaşığı Tuz
- 2 Çay Kaşığı Şeker
- Aldığı Kadar Elenmiş Un
- İçi için:
- Beyaz Peynir
Yapılışı:
- Yumurta,yoğurt ve sıvıyağ çatalla iyice çırpılır. Şeker ve tuzu ekleyerek biraz daha çırpın.
- İçine elenmiş un, kabartma tozu katılıp yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı hamur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın.iç malzemesini koyup kapatın.
- Yumurta sarısı ve çörek otu, susam karışımı serperek 180 derecede üstü kızarana dek pişirin.
Not: Bu tarifi 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşasofram' a gönderiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder