25 Mayıs 2012 Cuma

Tepsi Kebabı


Merhaba...Daha önce de belirtmiştim Hatay'lıyım ve memleket yemeklerini sıkça yaparım.Fakat değişik tatlara olan merakım ve denemelerimden dolayı bloga pek Hatay yemeği ekleyememişim.Bunun eksikliğini gören arkadaşlarımın uyarısıyla hemen ilk Hatay yemeğimi ekliyorum.Devamının geleceğini de belirtmek isterim, Takipte kalın ;)
Eşimin en sevdiği yemekler arasında ilk sırada yer alıyor, bu sebeple sık sık yapıyorum tarifi not edin derim.Davet sofralarına çok yakışır hem pratik hem lezzetli.

Malzemeler:

  • 500 Gram Kıyma
  • 1 Kuru Soğan (Orta Boy)
  • 5 İri Diş Sarımsak
  • 1/2 Bağ Maydanoz
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1'er Tatlı Kaşığı Pulbiber ve Karabiber
  • Tuz

Üstü için; 2 Domates, 2 Biber, 1 Patates, 1 Tatlı Kaşığı Salça

Yapılışı:

  • Kıymayı yoğurma kabına alıın, baharat ve tuzunu ekleyin.
  • Soğan, sarımsak ve maydanozu ayıklayıp yıkayın.Rondoda incecik olana dek çekin.
  • Bu karışımı ve salçayı kıymaya ekleyin, 10 dk. yoğurun.
  • Kıymayı fırın tepsisine koyup avuç içinizle bastırarak şekil verin.
  • Sebzeleri dilimleyip üstüne dizin ve 2 bardak su ile salçalı sos hazırlayıp dökün.
  • 180 Derecede ısıtılmış fırında sebzeler kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder