6 Şubat 2012 Pazartesi

Karnıbahar Köftesi



Karnıbahar köftesi yada mücveri adı ne olursa olsun tadı çook güzel.Karnıbahar sevmeyenlerin bile yiyeceği bir yemek çünkü kesinlikle karnıbahar tadı almıyorsunuz.Tarif aslında bildiğiniz mücver malzemelerinden oluşuyor tek farkı karnıbahar olması ama ben bu halini kabak mücverinden çok daha fazla beğendim...

Malzemeler:

  • Küçük Bir Karnıbahar
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 1 Yumurta
  • 1 Orta Boy Soğan
  • 5-6 Yemek Kaşığı Un
  • Yarım Bağ Maydanoz (isteyen dereotu da ekleyebilir)
  • Karabiber, Pulbiber, Tuz


Yapılışı:

  • Pirinci ve karnıbaharı ayrı ayrı haşlayın.Haşlanan karnıbaharı rondodan geçirin.
  • Karnıbaharı süzün yada elinizle suyunu sıkın, suyu kalırsa köfteye şekil veremezsiniz.
  • Soğanı ve maydanozu çok küçük doğrayın.
  • Tüm malzemeleri karıştırın.Unu az gelirse ekleyin.
  • Köftelere elinizle şekil verin yada 2 kaşıkla şekil verilebilir.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartın, yoğurtla yada sade servis edin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder