29 Ocak 2012 Pazar

Ispanaklı Pasta



Önyargıyla yaklaşmıştım fakat müthiş güzel bir pastaymış, hala yemeyenler varsa tarifi veriyorum ilk fırsatta yapın ;) Kesinlikle ıspanak tadı almıyorsunuz ve boya kullanmadan bu müthiş rengi elde ediyorsunuz...

Malzemeler:

  • 3 Adet Yumurta
  • 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı (püre halinde) Ispanak
  • Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
  • 2 Su Bardağı Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilin
  • 1 Paket Krem Şanti 
 Yapılışı:

  • Ispanakları temizleyip yıkayın ve kaynar suda 5 dk.bekletin.Suyunu süzün rondoda püre haline gelinceye kadar çekin.Püre haliyle 1 su bardağı olmalı, fazla olursa dondurucuya atın daha sonra kullanırsınız ;)
  • Yumurta ve şekeri mikserle krema haline gelinceye kadar çırpın, ıspanak püresi ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın.
  • 180 derecede 35-40 dk. kadar pişirin (kürdanı batırın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  • Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
  • Kek soğuduktan sonra ortadan kesin ve her iki parçanın ortasından parçalar kopararak ayırın.
  • Krem şantiyi sürüp keki kapatın ve şantiyle kaplayın.
  • Ayırmış olduğunuz kek parçalarını rondoda çekin ve pastanın üstüne serpin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder