Önyargıyla yaklaşmıştım fakat müthiş güzel bir pastaymış, hala yemeyenler varsa tarifi veriyorum ilk fırsatta yapın ;) Kesinlikle ıspanak tadı almıyorsunuz ve boya kullanmadan bu müthiş rengi elde ediyorsunuz...
Malzemeler:
- 3 Adet Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı (püre halinde) Ispanak
- Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilin
- 1 Paket Krem Şanti
- Ispanakları temizleyip yıkayın ve kaynar suda 5 dk.bekletin.Suyunu süzün rondoda püre haline gelinceye kadar çekin.Püre haliyle 1 su bardağı olmalı, fazla olursa dondurucuya atın daha sonra kullanırsınız ;)
- Yumurta ve şekeri mikserle krema haline gelinceye kadar çırpın, ıspanak püresi ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın.
- 180 derecede 35-40 dk. kadar pişirin (kürdanı batırın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
- Kek soğuduktan sonra ortadan kesin ve her iki parçanın ortasından parçalar kopararak ayırın.
- Krem şantiyi sürüp keki kapatın ve şantiyle kaplayın.
- Ayırmış olduğunuz kek parçalarını rondoda çekin ve pastanın üstüne serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder