15 Mayıs 2012 Salı

Etimekli Kızartma Pastası


İlk kez denediğim ve ailece çok beğendiğimiz bir meze, mutlaka denemelisiniz.Hem görüntüsü hem lezzeti harika...Biraz el oyalayıcı olması nedeniyle bolca vaktiniz olduğunda yapmanızı öneririm.
Fotoğrafı sofraya oturduktan sonra aceleyle çektim biraz kötü maalesef...Zaten sofraya gelmesiyle bitmesi bir oldu :)


Malzemeler:

  • 1 Paket Etimek
  • 2 Uzun Patlıcan
  • 2 Kabak
  • 4 Sivri Biber
  • 4 Orta Boy Domates
  • 500 Gr. Yoğurt
  • 7-8 Diş Sarımsak
  • Pulbiber
  • Tuz, Kızartmak için sıvıyağ
  • Süslemek için sivri biber

Yapılışı:

  • Etimekleri dikdörtgen bir kalıba dizin.
  • Domates ve sarımsakları rendeleyip az yağda soteleyin, biraz tuz ekleyin.
  • Sos sıcakken etimeklerin üstüne gezdirin yumuşamasını sağlayacaktır.
  • Sebzeleri küp küp doğrayıp kızartın.
  • Kızaran sebzeleri de etimeklerin üstüne paylaştırın.
  • Kalan sarımsakları yoğurdun içine rendeleyip sebzelerin üstünü kapatın.
  • Sivri biber ve pulbiberle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Not: Kırmızı kapya biber ve mısırla süslenebilir, tam da GS şampiyon olmuş iken sarı kırmızı sunum yapılabilir :)
Facebook sayfam için tıklayın.

2 yorum:

  1. Nefis görünüyor! En kısa zamanda deneyeceğim, elinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de nefis, 1 kez denerseniz vazgeçemiyceksiniz ;)

      Sil