17 Mayıs 2012 Perşembe

Etli Bezelye


Merhaba...Herkesin bildiği bir tariftir aslında ama arşivimde bulunsun istedim...
Bezelye mevsimi geldi hemen yapalım dedik babamız sevmese de zorla yedirdik :) Mevsim sebzesi yemek gerekiyor hormondan uzak durmak adına...
Her hafta pazardan aldığım sebzelerin bir kısmını dondurucuya koyuyorum, böyle daha pratik oluyor kışlık hazırlamak.Kilolarca sebzeyi ayıklayıp hazırlamaktansa her hafta az az yapıyorum, çokça vakit ayıramıyorum...


Malzemeler:


  • 500 Gr. Ayıklanmış Bezelye
  • 200 Gr.Kuşbaşı Et
  • 1 İri Havuç
  • 1 İri Kuru Soğan
  • 1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
  • Pulbiber, Tuz

Yapılışı:

  • Eti yıkayıp haşlayın, düdüklü tencerede çok kısa sürede pişiyor öneririm.
  • Kuru soğanı minik doğrayıp yağda kavurun.Havucu küp doğrayıp üstüne ekleyin.
  • Havuçlar hafif kızarınca salça, pulbiber, tuz ve bezelyeyi ekleyip karıştırın.
  • Eti suyuyla birlikte ekleyin bezelyeler yumuşayana dek pişirin.
  • Su miktarını kendi zevkinize göre ayarlayınız, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder