Hatay'ın nefis mezelerinden biri...Akşam yemeğinin yanında yada sabah kahvaltıda ekmek üstü yenilebilecek lezzetli bir alternatif...Bazen kanepe yaparken de kullanıyorum, tavsiye ederim.Rondoya malzemeleri koyup çekiyorum maksimum 10 dakikada hazır :)
Malzemeler:
- Yarım Su Bardağı Ceviz
- 1 Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi (opsiyonel)
- 1 Dilim Ekmek İçi
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Diş Sarımsak
- Tuz
Yapılışı:
- Tüm malzemeler rondoda çekilip servis edilir
- Cevizler dişe gelecek kadar iri olmalı.
Not: Baharat olarak kimyon mutlaka eklenmeli, ayrıca nane, kekik, karabiber gibi baharatlarda ekleyebililrsiniz ben orjinal tarifini verdim.Verdiğim ölçü ile fotoğraftaki kadar muhammaranız olacak.Hemen bozulmuyor buzdolabında 3-4 gün muhafaza edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder