15 Mart 2012 Perşembe

Muhammara



Hatay'ın nefis mezelerinden biri...Akşam yemeğinin yanında yada sabah kahvaltıda ekmek üstü yenilebilecek lezzetli bir alternatif...Bazen kanepe yaparken de kullanıyorum, tavsiye ederim.Rondoya malzemeleri koyup çekiyorum maksimum 10 dakikada hazır :)

Malzemeler:

  • Yarım Su Bardağı Ceviz
  • 1 Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay bardağı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi (opsiyonel)
  • 1 Dilim Ekmek İçi
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 1 Diş Sarımsak
  • Tuz

Yapılışı:

  • Tüm malzemeler rondoda çekilip servis edilir
  • Cevizler dişe gelecek kadar iri olmalı.


Not: Baharat olarak kimyon mutlaka eklenmeli, ayrıca nane, kekik, karabiber gibi baharatlarda ekleyebililrsiniz ben orjinal tarifini verdim.Verdiğim ölçü ile fotoğraftaki kadar muhammaranız olacak.Hemen bozulmuyor buzdolabında 3-4 gün muhafaza edilebilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder