12 Mart 2012 Pazartesi

Kereviz Püresi Yatağında Sebzeli Biftek



  Havalı bir başlık olmuş değil mi :) Ama bu yemek hak ediyor, böyle lezzetli püre yememiştim bugüne kadar.Fotoğrafı çok iyi değil ama bana güvenin ve hemen deneyin.Bizim evin gurmelerinden de tam puan aldı ki bu kolay değildir aslında...
Pürede kereviz olmasına rağmen kokusu ve baskın tadı yok.Söylemezseniz kimse anlamaz bile :)

Malzemeler:

Püre İçin:
  • 3 Orta Boy Patates
  • 1 İri Kereviz
  • 1 Bardak Süt
  • 100 Gram Tereyağı
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber (arttırabilirsiniz)
  • Tuz

Sote İçin:
  • 2 Havuç
  • Brokoli (miktar isteğe bağlı)
  • 500 Gram Biftek (iri küp şeklinde doğranmış)
  • 1 İri Kuru Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • Tuz



Yapılışı:

  • Eti haşlanması için düdüklü tencereye koyun.Yoksa normal tencerede de pişer fakat uzun sürüyor.
  • Patates ve kerevizi soyup iri dilimleyerek haşlayın.Kontrol için çatalı batırdığınızda dağılmalı.
  • Brokoli ve havucu temizleyip yıkayın, iri dilimleyin...Soğanı ortadan bölüp doğrayın.
  • Haşlanan patates ve kerevizin suyu kalmışsa süzün, püre malzemelerini ekleyip ezin.Bu esnada blender yada rondo kullanılabilir.Sütü az gelirse yavaşça ekleyin(sebze miktarınıza uygun)
  • Bir tencereye az miktarda yağ koyup soğanları kavurun, üstüne haşlanmış et brokoli ve havucu ekleyin.Et haşlama suyundan 2 bardak ekleyerek pişirin.
  • Tuz ve karabiber ekleyip kapatın, servisi üst üste yada ayrı ayrı yapabilirsiniz.


Not: Benim pürem biraz sıvıydı bekletilince sütü çekiyor ama bekleyemedik, siz fotoğraftakinden daha katı bir püre yapın ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder