11 Mart 2012 Pazar

Izgara Çipura



Hafta sonu yemeklerimizi genelde eşim yapar ve mutlaka bir et yemeği olur.Beyaz et yada kırmızı et fark etmiyor yeter ki et olsun çok seviyor...Bende hafta içi sebze yemekleri yaparak durumu dengeliyorum.Bu hafta bize ızgara çipura yapan şefimizden yemek sırlarını öğrenerek yazıyorum :) Ben çok beğeniyorum, dikkat ettiğim kadarıyla yağ konusunda eli bol belki de bu lezzet veriyordur.

Malzemeler:

  • Çipura
  • Kuru Soğan
  • Sarımsak
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Yapılışı:

  • Çipurayı ayıklayın (biz temizlenmiş alıyoruz) iyice yıkayın.
  • Soğan ve sarımsağı dilimleyerek balığın arasına doldurun.
  • Yağ ve baharatları karıştırarak balığın hem arasına hem üstüne dökerek ızgarada pişirin.


Not: Baharatları her balığa 1 çay kaşığı olacak şekilde ayarlayın.
Biz elektrikli ızgarada pişiriyoruz ama az yağda teflonda da pişer, fırında 180 derecede 30 dk. sürede aynı şekilde kızarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder