12 Ocak 2012 Perşembe

İmam Bayıldı



Farklı ve şık bir sunum...Lezzet aynı fakat bu şekilde gözede hitap ediyor ;)
Ben patlıcanı çiğ bile yerim :) o kadar severim...İmam bayıldının yeri ayrı, patlıcan sarımsak ve naneyle bir araya gelince lezzeti artıyor.Anlattıkça tekrar canım istiyor :)
Hatta akşam yaptığımda sabaha da biraz ayırıyorum bayat imam bayıldıyı kahvaltıda yiyorum...

Davet sofralarınız için klasik yemekleri farklı şekillerde sunarak misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz...


Malzemeler:

  • 2 İnce Uzun Patlıcan (kemer patlıcanı)
  • 3 Domates
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Kuru Soğan
  • Tuz, Kuru Nane
  • Kızartmak İçin Sıvıyağ
  • Süslemek İçin Maydanoz

 Yapılışı:

  • Patlıcanları alacalı soyup halka şeklinde dilimleyin.
  • Tuzlu suda yarım saat bekletin (acısı gider bu şekilde). Kağıt havlu ile kurutun.
  • Sıvıyağda kızartın.
  • Domatesleri soyup rendeleyin.
  • Az yağda küp doğramış soğanları kavurun, domates ve tuzu ekleyerek pişmeye  bırakın.
  • Pişmek üzereyken ezilmiş sarımsakları ve  naneyi ekleyip karıştırın 5 dk.böyle pişsin...
  • Tabaklara önce patlıcanları dizin, üzerine birer kaşık domates sosu ekleyin
  • Maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.





  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder