Farklı ve şık bir sunum...Lezzet aynı fakat bu şekilde gözede hitap ediyor ;)
Ben patlıcanı çiğ bile yerim :) o kadar severim...İmam bayıldının yeri ayrı, patlıcan sarımsak ve naneyle bir araya gelince lezzeti artıyor.Anlattıkça tekrar canım istiyor :)
Hatta akşam yaptığımda sabaha da biraz ayırıyorum bayat imam bayıldıyı kahvaltıda yiyorum...
Davet sofralarınız için klasik yemekleri farklı şekillerde sunarak misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz...
Malzemeler:
- 2 İnce Uzun Patlıcan (kemer patlıcanı)
- 3 Domates
- 3 Diş Sarımsak
- 1 Kuru Soğan
- Tuz, Kuru Nane
- Kızartmak İçin Sıvıyağ
- Süslemek İçin Maydanoz
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup halka şeklinde dilimleyin.
- Tuzlu suda yarım saat bekletin (acısı gider bu şekilde). Kağıt havlu ile kurutun.
- Sıvıyağda kızartın.
- Domatesleri soyup rendeleyin.
- Az yağda küp doğramış soğanları kavurun, domates ve tuzu ekleyerek pişmeye bırakın.
- Pişmek üzereyken ezilmiş sarımsakları ve naneyi ekleyip karıştırın 5 dk.böyle pişsin...
- Tabaklara önce patlıcanları dizin, üzerine birer kaşık domates sosu ekleyin
- Maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder