10 Temmuz 2013 Çarşamba

Terbiyeli, Yoğurtlu Sebze Çorbası



Öncelikle hayırlı ramazanlar diliyorum. İftar sofraları çorbasız olmaz diyerek lezzetli bir çorba tarifi yayınlıyorum. Son zamanlarda sık sık yaptığım hafif, çok lezzetli ve bol vitaminli bir çorba...Pratik fakat önemli püf noktaları var; terbiyesini ekledikten sonra bir taşım kaynatıp hemen altını kapatmalısınız ve kapağı açık bir şekilde ılınmaya bırakmalısınız ki kesilmesin. Ilıdığında tuzu eklenecek öncesinde koymayınız.

Malzemeler:

2 Adet Kabak
2 Adet Havuç (iri)
1 Kuru Soğan
1 Yumurta
1,5 Su Bardağı Yoğurt
Yarım Limonun Suyu
Sıvıyağ, Nane, Tuz
7 Bardak Su


Yapılışı:

Sıvıyağı tencereye alıp küp doğranmış soğanları kavurun.
Üstüne suyu ekleyerek kaynatın.Bu arada kabak ve havucu minik küpler halinde doğrayın.
Su kaynadığında sebzeleri de ekleyin yumuşayana dek pişirin.
Bir kapta yoğurt, limon suyu, yumurta sarısını iyice çırpın.
Kaynayan karışımdan bu sosa bir kepçe dökerek hızlıca karıştırın.
Sonra tamamını tencereye döküp hızlıca karıştırın kesilmesin.
Bir taşım kaynatıp kapatın, bolca kuru nane ekleyin.
Biraz soğuduğunda tuzunu ayarlayıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder