15 Haziran 2012 Cuma

Şeyh El Mahşi


Merhabalar...Çok lezzetli bir arap yemeği tarifi vereceğim bugün, dikkat bağımlılık yapabilir :)
Annem bu yemek ile yarışmaya katılıp birinciliği almıştı, hak etti çünkü gerçekten hem emek verilen hemde çok lezzetli bir yemek.

Malzemeler:

  • 1 Kg Küçük Boy Kabak
  • 500 Gr. Kıyma
  • 1 Su Bardağı Tat Haşlanmış Nohut
  • 1 Kuru Soğan
  • 2 Yemek Kaşığı Tat Salça
  • 2 İri Domates
  • 2 Sivri Biber
  • Kızartmak İçin SıvıyağKarabiber, Pulbiber, Tuz

Yapılışı:

  • Öncelikle kabakları dolma gibi oyup, hafifçe kızartın.
  • Kıymanın içine kuru soğanı doğrayı kavurun.
  • Kavrulan kıymaya haşlanmış nohutu ve baharatları ekleyip kapatın, soğusun.Harcı dikkatle kabakların içine doldurun, fırın tepsisine dizin.
  • Domates ve biberleri dilimleyip kabakların yanına dizin.
  • Salçayı sulandırarak bu sebzelerin ütüne dökün, fırın tepsisi su dolu olacak.
  • 180 Derecede sebzelerin üstü kızarana dek pişirin.

Not: Servis ederken üstlerine sarımsaklı yoğurt dökmenizi tavsiye ederim.
Kabaklar kızarmış olduğu için oldukça yumuşak oluyor doldurma kısmını yavaş ve dikkatlice yapmanız gerekiyor.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder