Enerji bombası kurabiye tarifiyle geldim, yemeye başladığınızda bırakamayacağınız türden ama dikkat edin fazla kaçırmayın :)
İçinde ne var diye soranlara ''yok yok'' diyorum, mutfağa girip enerji veren bütün atıştırmalıkları alıp bir kaba yoğurun o derece karıştırdım.Uras'a gün içinde atıştırabileceği kurabiyeler yapıyorum, zencefilli severdi önceleri, şimdi favorisi yulaflılar!
Sizlere de tavsiyem mutfağınızda bu tip kurabiyeler bulundurun sürekli, çocuklarımız marketlerdeki o içinde neler bulunduğunu bilmediğimiz yiyeceklerle büyümesin.Anne kurabiyesi en güzeli ;)
Burada dikkat etmeniz gereken unsur yulafın tazeliği olmalı, bayat yulaf çok zararlı.Bunu nasıl anlarsınız; yulaf tanelerinin çevresi beyazlamışsa bayattır bu kadar basit.Ayrıca hemen tüketmeyecekseniz küçük paketler almanızı öneririm çabuk bayatlıyor.
Malzemeler:
- 125 Gram Tereyağı
- 1 Su Bardağına Yakın Şeker
- 1,5 Su Bardağı Tam Buğday Unu
- 1,5 Su Bardağı Yulaf
- 1 Su Bardağı Ceviz
- 1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
- 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
- 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
- 1 Tatlı Kaşığı Keçiboynuzu Tozu
- 1 Çay Kaşığı Zencefil
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikserle krema haline gelinceye dek çırpın.
- Sırasıyla buğday unu ve baharatları ekleyip çırmaya devam edin.
- Sonra yulaf, ceviz, üzümü ekleyip şekil verin.Yada 2 kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye yerleştirin.
- 180 derecede 10-12 dk.pişirin.Fırından çıkardığınızda soğuyana kadar tepside kalsın, sıcakken dağılabilir.
Not:Yumurta eklenen tariflerde bulabilirsiniz ama bence gerek yok, bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.
Ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim,benim de annem Reyhanlılı babam Kırıkhanlı.
YanıtlaSilGörüşmek üzere...
Rica ederim...Yemeklerden anladım Reyhanlı'lı olduğunuzu :)
Sil