30 Mayıs 2012 Çarşamba

Yulaflı Kurabiye


Enerji bombası kurabiye tarifiyle geldim, yemeye başladığınızda bırakamayacağınız türden ama dikkat edin fazla kaçırmayın :)
İçinde ne var diye soranlara ''yok yok'' diyorum, mutfağa girip enerji veren bütün atıştırmalıkları alıp bir kaba yoğurun o derece karıştırdım.Uras'a gün içinde atıştırabileceği kurabiyeler yapıyorum, zencefilli severdi önceleri, şimdi favorisi yulaflılar!
Sizlere de tavsiyem mutfağınızda bu tip kurabiyeler bulundurun sürekli, çocuklarımız marketlerdeki o içinde neler bulunduğunu bilmediğimiz yiyeceklerle büyümesin.Anne kurabiyesi en güzeli ;)

Burada dikkat etmeniz gereken unsur yulafın tazeliği olmalı, bayat yulaf çok zararlı.Bunu nasıl anlarsınız; yulaf tanelerinin çevresi beyazlamışsa bayattır bu kadar basit.Ayrıca hemen tüketmeyecekseniz küçük paketler almanızı öneririm çabuk bayatlıyor.

Malzemeler:

  • 125 Gram Tereyağı
  • 1 Su Bardağına Yakın Şeker
  • 1,5 Su Bardağı Tam Buğday Unu
  • 1,5 Su Bardağı Yulaf
  • 1 Su Bardağı Ceviz
  • 1/2 Su Bardağı Kuru Üzüm
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 1 Tatlı Kaşığı Karbonat
  • 1 Tatlı Kaşığı Keçiboynuzu Tozu
  • 1 Çay Kaşığı Zencefil


Yapılışı:

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şekeri mikserle krema haline gelinceye dek çırpın.
  • Sırasıyla buğday unu ve baharatları ekleyip çırmaya devam edin.
  • Sonra yulaf, ceviz, üzümü ekleyip şekil verin.Yada 2 kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • 180 derecede 10-12 dk.pişirin.Fırından çıkardığınızda soğuyana kadar tepside kalsın, sıcakken dağılabilir.


Not:Yumurta eklenen tariflerde bulabilirsiniz ama bence gerek yok, bu şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Ziyaretin ve güzel yorumun için teşekkür ederim,benim de annem Reyhanlılı babam Kırıkhanlı.
    Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim...Yemeklerden anladım Reyhanlı'lı olduğunuzu :)

      Sil