Yazdan kalma vişneleri komposto yapmanın dışında nasıl kullanabilirim diye düşünürken un ve yumurta bana göz kırptı :) Ve vişnelerimiz kekin içine girdi.Lezzetliydi, tatlı-mayhoş bir kek oldu.
Malzemeler:
- 3 Yumurta
- 3 Su Bardağı Un
- 2 Su Bardağı Şeker
- 1 Su Bardağı Yoğurt
- 1 Su Bardağı Vişne Suyu
- 1 Kase Vişne ( çekirdeksiz)
- 1/2 Su Bardağı Sıvıyağ
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 1 Kabartma Tozu
- 1 Vanilya
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri mikserle köpürene dek çırpın.
- Sırasıyla yoğurt, sıvıyağ, vişne suyunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip karıştırın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
- Dikdörtgen borcamı (büyük boy) yağlayın ve hamuru içine dökün.
- Vişneleri üzerine dizin (piştikçe içe çökecekler)
- 20 dk kadar pişirip, kürdanla kontrol edin.
Not: Kürdanla kekin piştiğini kontrol etmek için batırın eğer kürdan temiz çıkarsa pişmiştir, kürdana hamur bulaşırsa içi hala pişmemiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder