22 Şubat 2012 Çarşamba

Bayat Ekmek Pizzası



Evde biriken bayat ekmekleri nasıl değerlendirsem diye düşünürken ortaya böyle bir pizza çıktı, pizzayı sadece ben yediğim için kendi istediğim gibi sebzeli ve peynirli yaptım.Tadı çok güzeldi, biraz fazla yapmışım ertesi günde ısıtıp ısıtıp yedim :) Hafta sonu kahvaltılarına yada çocuğunuz okuldan gelmeden önce evdeki malzemerle hemen hazırlayabileceğiniz pratik bir pizza...Ölçü vermeyeceğim ne kadar yemek isterseniz o ölçüyü belirlersiniz, direk tarife geçiyorum.

  • Bayat ekmekleri fırın kabına alıp parçalayın.
  • Üstüne azar azar süt dökerek yoğurun, yumuşayıp hamur kıvamına gelecek.
  • Hamuru bastırarak şeklini verin, sütü çok olmuşsa fırında 5 dk. pişirin.
  • Salça, kekik ve su ile sos hazırlayıp hamurun üstüne sürün.
  • İstediğiniz malzemeleri doğrayıp sosun üstüne yayın, en üste kaşar peyniri rendesi ekleyerek fırına verin.180 derecede üstü kızarana kadar pişirin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder