1 Temmuz 2012 Pazar

Lor Peyniri Yapımı


Selamlar, bir ev yapımı ürünle daha geldim.O kadar basit ki şimdiye neden yapmamışım diyeceksiniz ;) Cuma günü yapıp haftasonu kahvaltılarınızda taze taze tüketebilirsiniz.İki ayrı şekilde yapılabiliyor her ikisininde tarifini vereceğim.Evinizde yoğurt yada süt hangisi varsa hemen yapabilirsiniz.Katkısız bir peynir, ne yediğinizi bileceksiniz ve taptaze olması çocuklarınıza yedirirken içinizi rahatlatacak.Haydi mutfağa :)

1.Tarif:

Malzemeler:

  • 2 Kg. Ev Yoğurdu
  • 1 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

Yapılışı:

  • Yoğurda tuz ve suyu ekleyerek karıştırın koyu bir ayran kıvamında olacak.
  • Kaynatın, kaynadıkça kesilip toparlanacak ince bir süzgece döküp süzülmesi için 2-3 saat bekletin.Bu şekilde fotoğraftaki gibi lor olacak, daha katı isterseniz tülbente sarıp bir yere asarak iyice süzdürün.Buzdolabında 5-6 gün kalabiliyor.

2.Tarif:

Malzemeler:

  • 2 Kg. Süt
  • 1/2 Çay Bardağı Sirke
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

Yapılışı:

  • Sütü tencereye alıp kaynatmaya başlayın.
  • Tam kaynama noktasına geldiğinde sirkeyi dökün, tuzu ekleyin hafif karıştırarak 10 dk. kaynatın.
  • Süt kesilerek topaklanacak yine ince süzgeçte bekletin.
  • Sütünüz pastörize olmamalı ve sirkeyi doğru zamanda eklemezseniz kesilmez.

NOT: Peyniri süzdükten sonra kalan suyu dökmeyin bu su çok faydalıdır. Ekmek yada poğaça yapımında kullanabilirsiniz.Peynir suyu ile ekmek tarifi yakında ;)

1 yorum:

  1. Sayın blog yöneticisi blogunuzdaki paylaşımlar herkes tarafından çok begeniliyor bizde Muayene bacasi olarak başarılarınızın devamını diler.

    YanıtlaSil