5 Mayıs 2012 Cumartesi

Mercimek Köftesi


Merhaba...Akşam yemeğine gelecek olan misafirim sofrada mutlaka mercimek köftesi olsun diye sipariş verince hemen yaptık.Kardeşim Didem'in tarifi, ölçüsü tam kıvamında...Ailece bayıldığımız bir lezzet, yapımı da basit olduğundan sık sık sofrada yer alıyor.Malzemelerde kimyonun ölçüsü fazla gibi görünebilir fakat lezzetinde etkili unsur olduğundan azaltmadan eklemenizi tavsiye ederim.Hem bulgurun ve mercimeğin gaz yapma riskini ortadan kaldıracaktır ;)

Ayrıca 1 saatte 6 çeşit yemek/salata hazırladığımdan olsa gerek yeşillikleri ve soğanı oldukça iri doğramışım, fotoğrafta biz buradayız diye bağırıyorlar :) Minik doğrarsanız daha şık görünecektir.

Menümüz;

Yayla Çorbası
Şehriyeli Bulgur Pilavı
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Havuç Tarator
Mercimek Köftesi
Karışık Salata
Boşnak Tatlısı (dünden kalma, bayatladıkça lezzeti artmış)

Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
  • 1 Su Bardağı İnce Bulgur
  • 1 Yemek Kaşığı  Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 2 Orta Boy Kuru Soğan
  • 1/3 Bağ Maydanoz
  • 2 Taze Soğanın Yeşil Yaprakları
  • Tuz, 1 Çay Bardağı Sıvıyağ


Yapılışı:

  • Mercimeği 2 su bardağı su ile haşlayın, suyu çekip dağılana kadar.
  • Haşlanan mercimeğe bulguru ekleyip karıştırın ve tencerenin ağzını kapatarak soğumasını bekleyin.
  • Kuru soğanı minik doğrayıp yağda pembeleşene kadar kavurun.
  • Maydanoz ve soğan yapraklarını ince ince doğrayın.
  • Soğuyan bulgurlu karışıma salçaları, baharatları, kavrulmuş soğan ve yeşillikleri ekleyerek yoğurun.
  • İstediğiniz miktarda tuz ilave edip elinizle şekil vererek servis tabağına dizin.
  • Limonla yemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder