Merhaba, yaz meyvelerinden reçel yapmaya devam ediyoruz.Kayısıyı hiç sevmesemde marmelatına bayılıyorum.Kahvaltımızdan hiç eksik olmaz diyebilirim.Teyzem sağolsun neredeyse bütün kışlıklarımı ve reçellerimi yapıp gönderir taaa Hatay'dan :) Bu kez kayısıları görünce kendim yapmak istedim, hemen maharetli teyzemden tarif aldım gece yaptım sabaha hazırdı.Çok basit, hazır reçel almak yerine 1 saatinizi ayırıp yapabilirsiniz ;)
Malzemeler:
- 2 Kg. Kayısı
- 1 Kg. Şeker
- Yarım Limon Suyu
Yapılışı:
- Kayısıları yıkayın, ortadan ayırarak çekirdeklerini çıkarın.
- Ayıklanmış kayısıları tencereye alın, şekeri üstüne döküp kapağını kapatarak 1 gece bekletin.
- Sabah kaynatın, bir taşım kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyerek kayısılar yumşayana dek kaynatmaya devam edin.Köpüklerini alın.
- Yumuşayınca blenderla ezin.Kavanozlara boşaltıp soğutun, soğuduktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
- Eğer çok sulu bir kıvamda olursa geniş bir kabın içine döküp güneşte karıştırarak kurumasını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder