5 Temmuz 2012 Perşembe

Karnıyarık


Yazın en güzel sebzesi patlıcan ve en iddialı yemeği karnıyarık! El oyalayıcı bir yemek olsa da sofraya oturup yemeye başladığınızda değmiş diyebiliyorsunuz.Değil mi :) Maalesef ben yılda ancak 1-2 kez pişirebiliyorum, eşim sevmiyor tek başıma da keyif almıyorum.Annem sağolsun açığı kapatıyor :)
Tarif 4-5 kişiyi doyurabilecek kadar, siz ailenize göre azaltıp arttırabilirsiniz...

Malzemeler:

  • 1 Kg. Patlıcan (küçük olsun mümkünse)
  • 500 Gr. Kıyma
  • 1 Kuru Soğan
  • 2 Domates
  • 2 Sivri Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Tatlı kaşığı Karabiber, Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

  • Patlıcanları alacalı soyup yıkayın ve kurulayın.
  • Bir köşesinden kesin(karnını yarın :) ve kızartın.
  • Diğer tarafta kıymayı bir tavaya alın küp doğranmış soğanları da ekleyerek kavurun, baharatları ekleyin.Soğumaya bırakın.
  • Patlıcanları fırın tepsisine dizin, kestiğiniz kısmı kaşıkla iyice açıp kıyma ile doldurun.
    Domates ve biberleri söğüşlük doğrayıp kıymaların üzerine dizin.
  • Son olarak salçayı sulandırın, biraz tuz ekleyerek tepsiye dökün.
  • 180 dercede biberlerin üstü kızarana dek pişirin.

1 yorum: