Yazın en güzel sebzesi patlıcan ve en iddialı yemeği karnıyarık! El oyalayıcı bir yemek olsa da sofraya oturup yemeye başladığınızda değmiş diyebiliyorsunuz.Değil mi :) Maalesef ben yılda ancak 1-2 kez pişirebiliyorum, eşim sevmiyor tek başıma da keyif almıyorum.Annem sağolsun açığı kapatıyor :)
Tarif 4-5 kişiyi doyurabilecek kadar, siz ailenize göre azaltıp arttırabilirsiniz...
Malzemeler:
- 1 Kg. Patlıcan (küçük olsun mümkünse)
- 500 Gr. Kıyma
- 1 Kuru Soğan
- 2 Domates
- 2 Sivri Biber
- 2 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Tatlı kaşığı Karabiber, Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı soyup yıkayın ve kurulayın.
- Bir köşesinden kesin(karnını yarın :) ve kızartın.
- Diğer tarafta kıymayı bir tavaya alın küp doğranmış soğanları da ekleyerek kavurun, baharatları ekleyin.Soğumaya bırakın.
- Patlıcanları fırın tepsisine dizin, kestiğiniz kısmı kaşıkla iyice açıp kıyma ile doldurun.
Domates ve biberleri söğüşlük doğrayıp kıymaların üzerine dizin. - Son olarak salçayı sulandırın, biraz tuz ekleyerek tepsiye dökün.
- 180 dercede biberlerin üstü kızarana dek pişirin.
Enfes görünüyor ...elinize sağlık..
YanıtlaSil