16 Nisan 2012 Pazartesi

Mercimekli Bulgur Pilavı (Müceddere)



Lezzetli bir bakliyat yemeği...Besin değeri oldukça zengin olan bulgur ve yeşil mercimeği özellikle çocuklara yedirmek gerekiyor, gelişimlerine olumlu katkı sağlayacaktır.
Müceddere, güneydoğuda sıkça yapılan bir pilav çeşitidir.Artarsa ertesi gün daha da lezzetli olduğunu göreceksiniz.Aslında yoğurt ve turşu eşliğinde yemeye bayılırım ama bakliyattaki demirden faydalanabilmek için yoğurtla yememek gerekiyormuş.Şimdi sebze yemekleriyle tüketmeye dikkat ediyorum, Uras'a örnek olacağım ya :)
Malzemeler:

  • 1 Su Bardağı Bulgur (pilavlık)
  • 1/2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • 1 İri Kuru Soğan
  • 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  • Mercimeği yıkayıp haşlayın.
  • Bulguru yıkayıp süzün ve pişmek üzere olan mercimeğe ekleyin.
  • Tuzunu ayarlayıp pilavı pişmeye bırakın.
  • Soğanı dörde bölüp doğrayın ve bol yağda kızartın, karamelize olana kadar kızarmalı.
  • Pişen pilava soğan ve yağı ekleyerek karıştırın, servise hazır!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder