14 Nisan 2012 Cumartesi

Közlenmiş Patlıcanlı Makarna


Yediğim en lezzetli makarna! Sosunu hazırlamak biraz vakit alıyor ama bu lezzete değer.Bir kez yedikten sonra vazgeçemeyeceğinizi garanti ederim.Bu güzel sos tarifini Devletşah ın sitesinde görüp denemiştim.Tek farkı ben yoğurdu sade kullanıyorum, Antep fıstığı seviyorsanız Devletşah gibi yoğurda toz fıstık ekleyebilirsiniz.Hemen tarife geçiyorum ;)

Malzemeler:

  • 1/2 Paket Makarna
  • 200 gram Kıyma
  • 2 Patlıcan
  • 1 Soğan
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • Tuz, Karabiber, Pulbiber
  • Yoğurt

Yapılışı:

  • Patlıcanları közleyin, soyup ince ince doğrayın.
  • Makarnayı haşlayın, tereyağında çevirin.
  • Soğanı minin doğrayıp kıyma ile birlikte kavurun.
  • Salça ve baharatları da kıymaya ekleyin, son olarak patlıcanları da ekleyip karıştırın.
  • Tabağa önce makarna, sonra sos ve yoğurt dökerek servis edin.

Yoğurda isterseniz 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
Bu tarifimi Makarna Etkinliği düzenleyen sevgili Piti Piti bloguna gönderiyorum.

3 yorum:

  1. davwtimde hersey yazili canim anlamadigin olursa yine sorabilirsin


    Porselendemlik.com tarafından hazırlanan
    "Porselen demlik çay saati etkinliği"nin 74.hafta ev sahibesiyim.
    7 Nisan 2012-7 Mayıs 2012 tarihleri arasında
    http://pasasofram.blogspot.com/ adresimde göndereceğiniz birbirinden
    güzel tarifleri yayınlayacağım...
    Tariflerinize 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşa
    sofram' a gönderiyorum diye not düşüp
    bana haber verdiğiniz takdirde tariflerinizi almaya geleceğim :)
    Etkinliğimize istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz,
    lütfen çayın yanında gönderilecek tarifler olmasına dikkat edelim,
    etkinliğimize herkes davetlidir,isteyen herkes katılabilir,
    lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://kitchenturk.blogspot.com/2012/03/pogaca.html Tarifimle katıldım, sevgiler...

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil