Merhaba sevgili takipçilerim ;) Uzun aralıklarla da olsa yazmaya devam ediyorum terk etmedim buraları, bildirmek isterim :)
Bu kurabiyeyi geçenlerde bir arkadaşım anlattı çok merak ettim ve ilk fırsatta denedim.Arkadaşım mutlaka malzemeleri Bim marketten almalısın diye tembih etti, diğer markalarla denemiş aynı lezzet olmamış.Açıkçası sadece çikolatasını Bim'den aldım çünkü sadece o çikolata hızla donuyormuş.diğer markalarla da deneyip yazarım nasıl olduğunu....
Ayrıca bu ölçülerle çok fazla kurabiyeniz olacaktır onu da belirteyim, ben yarım ölçü ile yaptım 2 tepsi kadar kurabiyemiz oldu.
Yeğenimin doğum günü için yaptım tüm çocuklar bayıldı, içi beyaz dışı siyah pek ilginç geldi onlara ve bana hayranlık duydular :)
Malzemeler:
- 1 Paket Margarin(oda sıcaklığında, yumuşak)
- 2 Su Bardağı Un
- 4 Su Bardağı Nişasta
- 1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 2 Yumurta
- 1 Kabartma Tozu
- 1 Vanilya
- 1 Paket Mısır Gevreği (Nestle Ballı olanı kullandım)
- 1 Paket Peripella Çikolata (BİM)
Yapılışı:
- Mısır gevreği ve çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırın.
- Uzun süre yoğurmanız gerekiyor, zor toparlanıyor.
- Cevizden daha küçük toplar halinde kurabiye yapıp yağlanmış tepsiye dizin.
- 180 Derecede 10 dakika pişirin, soğuyunca tepsiden çıkarın.
- Kurabiye pişerken çikolatayı benmari usulü eritin, mısır gevreğini ufaltın.
- Soğuyan kurabiyeleri önce ılık çikolataya sonra mısır gevreğine bulayın.
- Hazırladığınız bu kurabiyeleri yağlı kağıt üzerinde donana kadar bekletip sonra servis edin.
Ellerinize sağlık çok beğendim gerçekden. Görüyorum çok yerde ama tarifleri farklı farklı. Bunlar bayram şekeri gibi ne güzeller böyle.
YanıtlaSilTeşekkürler, tadı da görüntüsü kadar güzel denemenizi tavsiye ederim.
Sil