Bu muhteşem kek oğlumun sabah uyanıp kek diye ısrar etmesiyle ortaya çıktı, ondan biraz bundan biraz derken tadına doyamadığımız keklerimiz oldu.Hemen ekleyeyim desemde aradan yine 1 hafta geçti...
Malzemeler:
- 1 Muz
- 1 Portakal
- 1 İri Havuç
- 2 Yumurta
- 1 Su Bardağı Şeker1/2 Su Bardağı Sıvıyağ (zeytinyağı kullandım)
- 1 Su Bardağı Süt
- 1 Kabartma Tozu
- 1 Vanilya
- 2,5-3 Su Bardağı Kadar Un
Yapılışı:
- Muzu ezin, havucu rendeleyin.Portakalın suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin.
- Yumurta ve şeker krema haline gelene dek mikserle çırpın.
- Un hariç tüm malzemeyi karıştırıp çırpmaya devam edin.
- Unu azar azar ekleyerek kıvamına bakın (tahin kıvamında olmalı).
- İster kek kalıbında isterseniz mufin kalıplarına yarıya kadar doldurarak pişirin.
- 180 derecede üstü kızardıktan sonra kürdanla kontrol ederek pişirmeye devam edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder