Selamlar, iftar sofralarınıza yakışacak nefis bir çorba tarifi vereceğim bugün.Lezzetine doyamadık etli olmasına rağmen o kadar hafif ki 2-3 kase içebilirsiniz.
2. Çocuğuma hamile olduğum şu günlerde koku hassasiyetim yüzünden mutfağa giremiyorum maalesef, bu sayede arşivde duran tüm tarifleri sırayla paylaşmış olacağım.O kadar birikmiş ki inanamazsınız :)
Takipte kalın bol bol yemek, ekmek çeşitleri, reçel tarifleriyle blogum şenlenecek :)
Malzemeler:
- 300 gr. Kuzu Eti
- 2-3 Diş Sarmısak
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
- 4 Su Bardağı Sıcak Su
- 3 Çorba Kaşığı Un
- 1 Kase Yoğurt
- Yarım Limon Suyu
- Tuz, Karabiber
- 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, Pul Biber
Yapılışı:
- Eti küçük parçalara ayırıp yağda çok az kavurun.
- Üzerine sıcak su, soyulup ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek haşlanmaya bırakın.
- Yoğurdun içine limon suyu ve unu ekleyerek iyice çırpın et suyundan biraz ilave edip tekrar karıştırın.
- Kaynamakta olan etlerin üstüne azar azar bu sostan dökerek karıştırın.
- Haşlanmış nohutları da ilave edin.
- Bir tavaya sıvıyağ, istediğiniz miktarda pulbiber koyarak 2-3 dk. kavurup çorbanın üstüne dökün ve karıştırıp kapatın.
Tarif çok güzel Pınar'cım.Ellerine sağlık...Bizim evde et ve yoğurt beraber olunca, sıcak bakmazlar diye korkumdan yapamıyorum bu çorbayı..:(
YanıtlaSil