25 Temmuz 2012 Çarşamba

Düğün Çorbası


Selamlar, iftar sofralarınıza yakışacak nefis bir çorba tarifi vereceğim bugün.Lezzetine doyamadık etli olmasına rağmen o kadar hafif ki 2-3 kase içebilirsiniz.
2. Çocuğuma hamile olduğum şu günlerde koku hassasiyetim yüzünden mutfağa giremiyorum maalesef, bu sayede arşivde duran tüm tarifleri sırayla paylaşmış olacağım.O kadar birikmiş ki inanamazsınız :)
Takipte kalın bol bol yemek, ekmek çeşitleri, reçel tarifleriyle blogum şenlenecek :)

Malzemeler:

  • 300 gr. Kuzu Eti
  • 2-3 Diş Sarmısak
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 4 Su Bardağı Sıcak Su
  • 3 Çorba Kaşığı Un
  • 1 Kase Yoğurt
  • Yarım Limon Suyu
  •  Tuz, Karabiber
  • 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, Pul Biber

    Yapılışı:

    • Eti küçük parçalara ayırıp yağda çok az kavurun.
    • Üzerine sıcak su, soyulup ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyerek haşlanmaya bırakın.
    • Yoğurdun içine limon suyu ve unu ekleyerek iyice çırpın et suyundan biraz ilave edip tekrar karıştırın.
    • Kaynamakta olan etlerin üstüne azar azar bu sostan dökerek karıştırın.
    • Haşlanmış nohutları da ilave edin.
    • Bir tavaya sıvıyağ, istediğiniz miktarda pulbiber koyarak 2-3 dk. kavurup çorbanın üstüne dökün ve karıştırıp kapatın.

      1 yorum:

      1. Tarif çok güzel Pınar'cım.Ellerine sağlık...Bizim evde et ve yoğurt beraber olunca, sıcak bakmazlar diye korkumdan yapamıyorum bu çorbayı..:(

        YanıtlaSil