25 Aralık 2011 Pazar

Mısırlı Pilav



Görüntüsüyle bile iştah kabartan nefis bir pilav, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Et yemeklerinin  yanına yakıştırdığım ve sıkça yaptığım beğenilen pilav çeşitlerinden biridir.

Malzeme:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 4/3 çay bardağı konserve mısır
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Tuz
Yapılışı:

  • Öncelikle pirinci 1,5 bardak sıcak suyla ıslatın ve yarım saat kadar bu suda kalsın.
  • Teflon tencerede yağı kızdırın, süzdüğünüz pirinci ekleyip 5 dk. kavurun.
  • Mısırları ekleyip kalan 1,5 bardak suyu,tuzu ve limon suyu ekleyerek karıştırın.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişin, 15 dk.dinlendikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder