Görüntüsüyle bile iştah kabartan nefis bir pilav, mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Et yemeklerinin yanına yakıştırdığım ve sıkça yaptığım beğenilen pilav çeşitlerinden biridir.
Malzeme:
- 1 su bardağı pirinç
- 4/3 çay bardağı konserve mısır
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Tuz
- Öncelikle pirinci 1,5 bardak sıcak suyla ıslatın ve yarım saat kadar bu suda kalsın.
- Teflon tencerede yağı kızdırın, süzdüğünüz pirinci ekleyip 5 dk. kavurun.
- Mısırları ekleyip kalan 1,5 bardak suyu,tuzu ve limon suyu ekleyerek karıştırın.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişin, 15 dk.dinlendikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder